• nyheter-3

Nyheter

Color Masterbatch er den vanligste metoden for å fargelegge plast, mye brukt i plastforedlingsindustrien. En av de mest kritiske ytelsesindikatorene for Masterbatch er spredningen. Spredning refererer til den ensartede fordelingen av fargelinjen i plastmaterialet. Enten i injeksjonsstøping, ekstrudering eller blåsestøpingsprosesser, kan dårlig spredning føre til ujevn fargedistribusjon, uregelmessige streker eller flekker i sluttproduktet. Dette problemet er en betydelig bekymring for produsenter, og å forstå årsakene og løsningene er avgjørende for å opprettholde produktkvaliteten.

Ren PFAS gratis ppa3

Årsaker til dårlig spredning i fargemasterbatch

Agglomerering av pigmenter

Masterbatch er en svært konsentrert blanding av pigmenter, og store klynger av disse pigmentene kan ha betydelig innvirkning på spredning. Mange pigmenter, for eksempel titandioksid og karbon svart, har en tendens til å klump sammen. Å velge riktig type og partikkelstørrelse av pigment i henhold til sluttprodukt- og prosesseringsmetoden er avgjørende for å oppnå god spredning.

Elektrostatiske effekter

Mange masterbatches inkluderer ikke antistatiske midler. Når masterbatch blandes med råvarer, kan statisk elektrisitet genereres, noe som fører til ujevn blanding og inkonsekvent fargedistribusjon i sluttproduktet.

Upassende smelteindeks

Leverandører velger ofte harpikser med høy smelteindeks som bærer for masterbatch. En høyere smelteindeks er imidlertid ikke alltid bedre. Smeltindeksen skal velges nøye for å samsvare med de fysiske egenskapene og overflatekravene til sluttproduktet, samt behandlingsegenskapene til masterbatch. En for lav smelteindeks kan forårsake dårlig spredning.

Lavt tilleggsforhold

Noen leverandører designer masterbatch med et lavt tilleggsforhold for å redusere kostnadene, noe som kan føre til utilstrekkelig spredning i produktet.

Utilstrekkelig spredningssystem

Spredningsmidler og smøremidler tilsettes under Masterbatch -produksjonsprosessen for å hjelpe til med å bryte ned pigmentklynger. Hvis feil spredningsmidler brukes, kan det føre til dårlig spredning.

Tetthetens misforhold

Masterbatches inneholder ofte pigmenter med høy tetthet, for eksempel titandioksid, som har en tetthet på rundt 4,0 g/cm³. Dette er betydelig høyere enn tettheten til mange harpikser, noe som fører til sedimentering av masterbatchen under blanding, noe som forårsaker ujevn fargefordeling.

Feil utvalg av transportør

Valget av bærerharpiks, som holder pigmentene og tilsetningsstoffene, er kritisk. Faktorer som type, mengde, karakter og smelteindeks for bæreren, samt om den er i pulver- eller pelletsform, kan alle påvirke den endelige spredningskvaliteten.

Behandlingsbetingelser

Behandlingsbetingelsene for masterbatch, inkludert type utstyr, blandingsprosedyrer og pelleteringsteknikker, spiller en betydelig rolle i spredningen. Valg som utforming av blandingsutstyr, skruekonfigurasjon og kjøleprosesser påvirker alle den endelige ytelsen til Masterbatch.

Effekt av støpeprosesser

Den spesifikke støpeprosessen, for eksempel injeksjonsstøping, kan påvirke spredning. Faktorer som temperatur, trykk og holdetid kan påvirke enhetligheten av fargedistribusjonen.

Utstyrsslitasje

Utstyr som brukes i plaststøping, for eksempel slitte skruer, kan redusere skjærkraften og svekke spredningen av masterbatch.

Mold design

For sprøytestøping kan posisjonen til porten og andre formdesignfunksjoner påvirke produktdannelse og spredning. Ved ekstrudering kan faktorer som formdesign og temperaturinnstillinger også påvirke spredningskvaliteten.

Løsninger for å forbedre spredningen i fargemasterbatch, Fargekonsentrater og forbindelser

Når du blir møtt med dårlig spredning, er det viktig å nærme seg problemet systematisk:

Samarbeide på tvers av fagområder: Ofte skyldes ikke spredningsproblemer bare material- eller prosessfaktorer. Samarbeid mellom alle relevante parter, inkludert materialleverandører, prosessingeniører og utstyrsprodusenter, er nøkkelen til å identifisere og adressere de grunnleggende årsakene.

Optimaliser pigmentvalg:Velg pigmenter med passende partikkelstørrelse og type for den spesifikke applikasjonen.

Kontroller statisk elektrisitet:Inkorporer antistatiske midler der det er nødvendig for å forhindre ujevn blanding.

Juster smelteindeksen:Velg transportører med en smelteindeks som stemmer overens med behandlingsbetingelsene og produktkravene.

Gjennomgå tilleggsforhold: Sørg for at masterbatchen tilsettes i tilstrekkelige mengder for å oppnå ønsket dispersjon.

Skreddersy spredningssystemet:Bruk de riktige dispergeringsmidlene og smøremidlene for å forbedre nedbrytningen av pigmentagglomerater.

Match -tettheter:Tenk på tettheten av pigmenter og bærerharpikser for å unngå sedimentering under prosessering.

Finjustere prosesseringsparametere:Juster utstyrsinnstillinger, for eksempel temperatur og skruekonfigurasjon, for å forbedre spredningen.

InnovasjonLøsninger for å forbedre spredningen i fargemasterbatch

Ny silikonhyperdispersant, en effektiv måte å løse ujevn spredning i fargemesterbatches medSilike Silimer 6150.

SILIMER 6150er en modifisert silikonvoks som fungerer som en effektiv hyperdispersant, spesielt designet for å forbedre kvaliteten på fargekonsentrater, masterbatches og forbindelser. Enten det er enkeltpigmentdispersjon eller skreddersydd fargekonsentrater, utmerker Silimer 6150 seg for å oppfylle de mest krevende spredningskravene.

Advantages av SILIMER 6150for farge masterbatch-løsninger:

Innovasjonsoppløsninger-til-improv-dispersion-in-color-masterbatch

Forbedret pigmentdispersjon: SILIMER 6150sikrer jevn fordeling av pigmenter i plastmatrisen, eliminerer fargestriper eller flekker og sikrer jevn farge i hele materialet.

Forbedret fargestyrke:Ved å optimalisere pigmentdispersjon,SILIMER 6150Forbedrer den generelle fargestyrken, slik at produsentene kan oppnå ønsket fargeintensitet med mindre pigment, noe som fører til mer effektiv og kostnadseffektiv produksjon.

Forebygging av fyllstoff og pigmentgjenforening: SILIMER 6150forhindrer effektivt at pigmenter og fyllstoffer klumper seg sammen, og sikrer stabil og konsistent spredning gjennom hele behandlingen.

Bedre reologiske egenskaper: SILIMER 6150Forbedrer ikke bare spredning, men forbedrer også polymersmeltingens reologiske egenskaper. Dette resulterer i jevnere prosessering, redusert viskositet og forbedrede strømningsegenskaper, som er avgjørende for plastproduksjon av høy kvalitet.

Ioppstått produksjonseffektivitet og kostnadsreduksjon: Med forbedret spredning og bedre reologiske egenskaper,SILIMER 6150øker produksjonseffektiviteten, noe som gir raskere behandlingstider og redusert materialavfall, og reduserer til slutt de totale produksjonskostnadene.

Bred kompatibilitet: SILIMER 6150er kompatibel med et bredt spekter av harpikser, inkludert PP, PE, PS, ABS, PC, PET og PBT, noe som gjør det til et ideelt valg for ulike bruksområder i masterbatch- og blandingsplastindustrien.

Forbedre fargen Masterbatch -produksjonen medSILIMER 6150for overlegen pigmentdispersjon og forbedret produktytelse. Eliminer fargestriper og øk effektiviteten. Ikke gå glipp av det – forbedre spredningen, kutt kostnader og hev masterbatch-kvaliteten din.Kontakt Silike i dag!Telefon: +86-28-83625089, e-post:amy.wang@silike.cn,Besøkwww.siliketech.comfor detaljer.


Innleggstid: 15. august 2024